debut • trajectòria

 • 2002

  Treballant el concepte de resiliència

  Trompitxols neix arran de l’interès d’un grup de professionals per treballar la resiliència en la persona per mitjà del treball amb el teatre. A partir d’una activitat global com és el teatre i d’un millor coneixement individual, la persona aconsegueix una autonomia personal i afectiva per moure’s més eficientment en el seu entorn. Així, per mitjà del desenvolupament de l’autoconfiança i del creixement personal des de la capacitat expressiva i corporal, es potencien les forces psíquiques d’equilibri i les relacions de convivència.
 • 2004

  al servei de les arts escèniques

  Trompitxols es consolida com a grup estable a Vinaròs (Baix Maestrat) amb l’objectiu de promoure activitats per al desenvolupament de les arts escèniques en les vessants pedagògica i de dinamització cultural. Trompitxols vol canalitzar experiències d’intercanvi i divulgació amb diversos suports artístics: teatre, tècniques de circ, dansa, música, cant, guió, cinema, fotografia, pintura o escultura.
 • 2006

  Creació de la companyia teatral

  Trompitxols crea una companyia de teatre professional amb l'estrena de l'espectacle Baldufejant. Dissenya una línia teatral caracteritzada per espectacles de creació pròpia, pedagògics i multidisciplinaris. Les seves produccions compaginen propostes de teatre per a infants, públic familiar i públic adult. Es representen majoritàriament al País Valencià, però realitza una gira per l’Amèrica llatina.
 • 2010

  Ampliant l’horitzó artístic i pedagògic

  Trompitxols es consolida com una entitat de professionals amb vocació social. Promou la revaloració de les arts escèniques i la seva aplicació en diferents àmbits i per a diversos col·lectius (infants, joves i adults). A més de la sensibilització artística, els professionals de Trompitxols es concentren en la pedagogia, amb el teatre i les danses tradicionals com a eines educatives. Els seus projectes presten especial atenció a l’ús social de la nostra llengua i cultura, des de l’àmbit de la tradició popular.